Kampen

Tijdens de krokus-, paas-, en zomervakantie organiseren wij ponykampen voor kinderen van 7 tot 17 jaar.
Tijdens deze kampen leren kinderen, onder toezicht van enthousiaste en deskundige begeleiders, om te gaan met pony’s, ze te verzorgen en te berijden.

Elk kamp is in half-externaat en loopt van maandag tot vrijdag. Om 9 uur begint het kamp en de activiteiten duren tot 16u30; er is opvang voorzien van 8u15 tot 17u15. Drank is gedurende de hele dag verkrijgbaar en om 16 uur krijgen de kinderen een lekker vieruurtje.

De kinderen rijden 2 uur per dag in groepen van maximum 9 ruiters, ingedeeld volgens niveau. We maken wandelingen, spelen spelletjes met en turnen op de pony’s. Wanneer we niet rijden, leren de kinderen de pony’s te verzorgen of spelen we spelletjes. Bij goed weer kunnen de kinderen zwemmen en spelen in het zwembad.

Op vrijdag houden we een schoonheidswedstrijd. Hierbij is het de bedoeling dat de kinderen in groepjes van 3 een pony zo goed mogelijk poetsen en zo leuk mogelijk versieren. De winnaars krijgen een prijs. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de receptie, die om 16u30 van start gaat.

Wat mee te brengen?
- Een lunchpakket
- Een aansluitende broek of rijbroek
- Rubberen laarzen of rijlaarzen
- Een tok (ruiterhelm), als je die hebt. Zo niet kan je deze gratis bij ons lenen.
- Een regenjas
- Bij goed weer: zwemkledij
- Op vrijdag: rekkertjes, linten, … Al wat je thuis liggen hebt om een pony te versieren voor de “schoonheidswedstrijd”.

Ponyhoeve -
Design by Rushdesign.